mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σολομός, γλυκοπατάτα και σπανάκι

Σολομός, γλυκοπατάτα και σπανάκι

shutterstock_1730385296-9 μηνών

5 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Μία πανδαισία γεύσης για το μωράκι μας με πολλά διατροφικά οφέλη για την ανάπτυξή του! Για την επιλογή του σολομού για το μωρό μας, επιμένουμε σε σολομό ανοιχτής θαλάσσης γιατί ο σολομός ιχθυοτροφείου δεν ενδείκνυται.

Τί θα χρειαστούμε

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 200g αποφλοιωμένες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 150g φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 175ml ανάλατο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 120g φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κύβους
  • 50g σπανάκι
  • 5 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 20g τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση σε 4 απλά βήματα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το πράσο και την πατάτα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό ή το νερό.
  2. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον σολομό και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν.
  4. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το τυρί, και πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε.