mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ψωμάκι μπανάνας για μικρούς και μεγάλους

Ψωμάκι μπανάνας για μικρούς και μεγάλους

Οι μπανάνες είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα για τα παιδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών μας τις λατρεύει και πολύ δύσκολα αρνείται, οτιδήποτε τις περιέχει ως συστατικό. Για το λόγο αυτό οι μπανάνες αποτελούν και έναν ιδανικό σύμμαχο για τους γονείς που θέλουν να παρέχουν πλήρη και υγιεινή διατροφή στα παιδιά τους.

Πρόκειται για θρεπτικότατο φρούτο, που περιέχει βιταμίνες Β και C, ασβέστιο, σίδηρο, ιώδιο, μαγνήσιο, αλλά ακόμα και μια ελάχιστη ποσότητα φθορίου. Προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια στα παιδιά, αφού περιέχει υδατάνθρακες, που μπορούν να αφομοιωθούν σωστά από το σώμα και να βοηθήσουν στην αποθήκευση της πρωτεΐνης. Οι μπανάνες περιέχουν λίγες θερμίδες (90 περίπου για μια μεσαίου μεγέθους) αλλά ταυτόχρονα μεγάλη θρεπτική αξία.

Το ψωμί μπανάνας είναι ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τις ώριμες μπανάνες πριν προλάβουν να χαλάσουν και να φτιάξετε ένα λαχταριστό σνακ για εσάς και τα παιδιά σας. Το ψωμάκι μπανάνας διαφέρει ελαφρώς από το κέικ μπανάνας, καθώς περιέχει λιγότερο αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά, όμως την ίδια ποσότητα μπανάνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ψωμί να είναι πιο πυκνό από το αφράτο κέικ και να διατηρεί παράλληλα πιο έντονη γεύση μπανάνας.

Υλικά

140 γραμμάρια βούτυρο που έχει μείνει για λίγο εκτός ψυγείου (συν όσο χρειαστείτε για να βουτυρώσετε τη φόρμα ψησίματος)
140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα βιολογικά αυγά
140 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες καλά. Όσο πιο ώριμες και μαλακές τόσο καλύτερα
1 φόρμα ψησίματος ψωμιού (από τις μακρόστενες)

Οδηγίες

– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

– Βουτυρώστε και απλώστε μια λαδόκολλα στη φόρμα.

– Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά προσθέστε τα αυγά και το αλεύρι (καλό θα είναι να το έχετε κοσκινίσει προηγουμένως).

– Τέλος προσθέστε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και τις λιωμένες μπανάνες.

– Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν σβώλοι στο μείγμα, γιατί αυτοί θα βυθιστούν στον πάτο της φόρμας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

– Αδειάστε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα και ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά.

– Βυθίστε ένα μαχαίρι στο ψωμί και αν όταν το βγάλετε δεν έχει υγρασία και βγει καθαρό, έχετε βεβαιωθεί πως το ψωμί είναι έτοιμο.

– Αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε και είστε έτοιμοι!}

Share This