mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ψητές Γαρίδες σαγανάκι

Ψητές Γαρίδες σαγανάκι

IMG_0984Άραγε είναι δυνατόν να βρούμε ένα πιάτο με πολλές βιταμίνες, μέταλλα και τα στοιχεία εκείνα που συμβάλλουν σημαντικά στην πνευματική απόδοση, είναι αφροδισιακά, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά, αλλά με χαμηλή θερμιδική αξία και λιπαρά και να είναι και νόστιμο; Η απάντηση είναι ότι μπορούμε εάν μαγειρέψουμε γαρίδες στο φούρνο με την αγαπημένη μας γεύση και μυρωδιά σαγανάκι!
Τα θαλασσινά κια τα ψάρια πρέπει οπωσδήποτε να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στο διατροφικό μας χάρτη και να τα μαγειρεύουμε για όλη την οικογένεια! Ειδικά οι γαρίδες μας δίνουν όλα τα καλά με απόλαυση και είναι αγαπητές από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού! H παρακάτω συνταγή είναι μια ψητή παραλλαγή από τις γνωστές γαρίδες σαγανάκι που γίνεται πανεύκολα!

Yλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
2-3 ψιλοκομμένες ντομάτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο άνηθο
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
100 γρ. φέτα.

Εκτέλεση:

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψήνουμε για 4 λεπτά.
3. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου.
4. Προσθέτουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σάλτσα.
5. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την πάπρικα, το μαϊντανό, τον άνιθο και το τυρί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τις γαρίδες
6. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
7. Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με λίγο ρύζι, ή ψωμί!