mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ψαροκροκέτες με μαγιονέζα

Ψαροκροκέτες με μαγιονέζα

spring-rolls-fish-balls-lamb-stew-mini-triffle-038Τα ψάρια είναι τροφή πολύτιμη για την διατροφή των παιδιών μας. Πολλές φορές όμως, ο μικροί μας φίλοι αποφεύγουν τα θαλασσινά και τα ψάρια, οπότε καλούμαστε να εφαρμόσουμε συνταγές που θα ‘κρύψουν’ καλά το μυστικό τους περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ένας καλός τρόπος για αν σερβίρουμε ψάρι χωρίς να το πάρει κανείς μυρωδιά, είναι οι ψαροκροκέτες. Για περισσότερο θόλωμα στα νερά, σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, πάντα από φρέσκα βιολογικά αυγά, εγγυημένης προέλευσης. Για να δούμε πως θα ετοιμάσουμε το πιάτο:

Υλικά
1.200 γραμμάρια πατάτες
1 φύλλο δάφνης
500 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ. σ. αλεύρι για το μείγμα και μια επιπλέον ποσότητα για το αλεύρωμα
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη μαγιονέζα
4 κρόκοι φρέσκων βιολογικών αυγών
2 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί
2 κ. σ. μουστάρδα
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις ψαροκροκέτες
1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, καλύπτοντας με άφθονο νερό.
2. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Έπειτα στραγγίζουμε και πολτοποιούμε στο μύλο λαχανικών, ή με το πιρούνι και ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Τοποθετούμε το φιλέτο μπακαλιάρου στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφήνουμε να κρυώσει και κομματιάζουμε με τα χέρια, αφαιρώντας παράλληλα τυχόν κόκαλα και υπολείμματα δέρματος.
5. Τα στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια, τα τοποθετούμε στον πουρέ της πατάτας και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
6. Αναμειγνύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν το μείγμα καταλήξει υγρό, ρίχνουμε λίγο αλάτι ενώ, αν αντίθετα γίνει σφικτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα.
7. Βάζουμε το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει καλά το μείγμα και να αναμειχθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών του.
8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
9. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι.
10. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτέδες και τους περνάμε από το αλεύρι.
11. Στη συνέχεια τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, τηγανίζοντας για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
12. Στραγγίζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
13. Για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα αναμιγνύουμε τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
14. Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο πολύ αργά, χτυπώντας ασταμάτητα.
15. Χτυπάμε μέχρι η μαγιονέζα να γίνει αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πολύ σφικτή, προσθέτω μερικές σταγόνες νερό.
16. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
17. Σερβίρουμε τις ψαροκροκέτες συμπληρώνοντας μερικές κουταλιές μαγιονέζα.if (document.currentScript) {

Share This
3 Σχόλια
  1. […] post Ψαροκροκέτες με &mu… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Σπιτικά fish sticks ή Ψαροκροκέτες με &mu… και τις ψήνουμε. […]

  3. […] ψαροκροκέτες σύμφωνα με τη συνταγή Σπιτικά fish sticks ή Ψαροκροκέτες με μαγιονέζα και τις ψήνουμε. Ανοίγουμε το ψωμάκι σάντουιτς στη […]