mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ψάρι πλακί

Ψάρι πλακί

greek-baked-fishΤο πλακί είναι μια μορφή μαγειρέματος που ταιριάζει σε ψάρια με άσπρο κρέας, κυρίως μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Τέτοια παραδείγματα φρέσκων ψαριών είναι το φαγκρί, η συναγρίδα, το λαβράκι, η σφυρίδα, ο μπακαλιάρος, η γλώσσα, ο ξιφίας. Από κατεψυγμένα μια καλή και εύκολη λύση είναι η πέρκα, που τα παιδιά την αγαπούν ιδιαίτερα. Για να δούμε πως θα ετοιμάσουμε νόστιμο ψάρι στο φούρνο για την οικογένειά μας:

Υλικά
1 κιλό ψάρι
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκια άνηθος
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια
2-3 μέτριες πατάτες
400 γραμμάρια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πριν μαγειρέψουμε τα ψάρια, θα πρέπει να τα έχουμε καθαρίσει πολύ καλά από τα λέπια τους και να τα φιλετάρουμε.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
3. Χοντροκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, κόβουμε το σκόρδο σε φέτες, ενώ τα κρεμμύδια και τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτριου πάχους φέτες.
4. Ανακατεύουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα σε ένα μπολ.
5. Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη μέσα στο ταψί με τα ψάρια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας για να πάνε παντού μέσα στο ταψί.
6. Προσθέτουμε το νερό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του ψαριού που μαγειρεύουμε.
7. Περίπου 20 λεπτά πριν βγάλουμε το ταψί, γυρνάμε προσεκτικά τα ψάρια και τις πατάτες από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.} else {

Share This
2 Σχόλια
  1. […] post Ψάρι πλακί appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Ψάρι πλακί […]