mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Χοιρινό με δαμάσκηνα

img_2824Όσα παιδιά αγαπούν το χοιρινό με δαμάσκηνα, να σηκώσουν το χέρι τους! Η συνταγή αυτή, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, καθώς πετυχαίνει ένα γλυκόξινο αποτέλεσμα που λατρεύουμε. Ταιριάζει πολύ ωραία με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές και είναι απίθανη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Τα δαμάσκηνα που περιέχει, εκτός από νοστιμιά, προσφέρουν αναβαθμίζοντας την διατροφική αξία του πιάτου, αφού διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Το ξερό δαμάσκηνο σας παρέχει συνολικά το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης επτά βασικών θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου (περισσότερο από τα σταφύλια, τα μήλα και τα βερίκοκα) και του καλίου. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων ξερών δαμάσκηνων, παρέχει στον οργανισμό σχεδόν το 4% των καθημερινών αναγκών μας σε βιταμίνη Α και το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε β-καροτίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης. Για να δούμε ποια υλικά θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή:

Υλικά
1 κιλό χοιρινό τεμμαχισμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι χυμός πορτoκαλιού
δεντρολίβανο
3-4 κ.σ. μέλι
10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
2 κ.γ. βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό μέχρι να σκουρύνει.
3. Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο. Το κονιάκ είναι προαιρετικό και μπορούμε απλά να αυξήσουμε την ποσότητα του κρασιού.
4. Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά.
5. Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και αφήνουμε για λίγα ακόμα λεπτά.} else {

Share This
1 Comment
  1. […] post Χοιρινό με δαμάσκη&… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]