mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Φασολάκια με σκόρδο

Φασολάκια με σκόρδο

main-default-cb103386f26Τα πράσινα φασολάκια έχουν καταγωγή από το Περού και έγιναν γνωστά στην Ευρώπη  από τους Ισπανούς μετά από την επιστροφή τους από το ταξίδι τους στο Νέο Κόσμο.

Σήμερα, τα πράσινα φασόλια καλλιεργούνται και στην Ελλάδα και αποτελούν ένα κοινό πιάτο. Είναι απαραίτητα για την διατροφή μας αφού περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, πολλές βιταμίνες και μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό! Το καλύτερο είναι ότι έχουν λίγες θερμίδες οπότε είναι κατάλληλα και για δίαιτα! Το λαχανικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή διατροφική αξία και μπορεί να μαγειρευτεί και με άλλους τρόπους εκτός του γνωστού ελληνικού παραδοσιακού λαδερού φαγητού.

Ειδικά αν δεν τα μαγειρέψουμε στη λαδερή εκδοχή τους γίνονται ένα ελαφρύ και ιδιαίτερο γεύμα που μας χαρίζει μεγάλη θρεπτική αξία, γεύση και ελάχιστες θερμίδες!

Υλικά

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
400- 500 γρ. φασολάκια
1 κ.γλ. τσίλι από κόκκινες πιπεριές
αλάτι,
πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περίπου για 2 λεπτά
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το τσίλι
4. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι
5. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι τα φασολάκια να γίνουν μαλακά και τραγανά και να αποκτήσουν λίγο χρώμα.
6. Βάζουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα και στίβουμε το λεμόνι να πάει παντού