mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Τονοσαλάτα με κρουτόν ολικής αλέσεως

Τονοσαλάτα με κρουτόν ολικής αλέσεως

Συστατικά
Για τη σαλάτα
500gr πατάτες κομμένες σε κύβους
4 αυγά
200gr φασολάκια
1 μικρό μαρούλι
425gr τόνος σε νερό
Κόρα από 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
200gr ντοματίνια, κομμένα στη μέση
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζανιού γαλλική σάλτσα
Ελαιόλαδο

Για τη γαλλική σάλτσα
1/4 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιολυ κέτσαπ
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
Χοντρό αλάτι
1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
2. Τοποθετούμε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για 5 λεπτά και κατόπιν στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Καθαρίζουμε τα αυγά και το κόβουμε στη μέση.
3. Καλύπτουμε τα φασολάκια με βραστό νερό, τα αφήνουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε και πάλι.
4. Για να ετοιμάσουμε τα κρουτόν, κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο γκριλ για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
5. Για τη γαλλική σάλτσα, τοποθετούμε τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε για λίγο.
6. Κόβουμε το μαρούλι και σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, τοποθετώντας στην κορυφή από την κάθε μερίδα νιφάδες τόνου, λίγες πατάτες, λίγα αυγά, φασόλια, ντομάτες και ελιές.
7. Περιχύνουμε με τη γαλλική σάλτσα και με λίγα κρουτόν. Σερβίρουμε αμέσως.

Share This