mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Στρόγγυλα κολοκυθάκια γεμιστά

Στρόγγυλα κολοκυθάκια γεμιστά

courgetteΗ άνοιξη έφερε μαζί της και τα κολοκυθάκια! Αρκεί μια βόλτα στα μανάβικα και στις αγορές της γειτονιάς μας για να δούμε το κολοκύθι άφθονο στην στρογγυλή του μορφή και να τα λιγουρευτούμε!

Το μικρό αυτό πράσινο λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, και βοηθά στην καλή λειτουργία των ματιών, έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδης δράση συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και χτίζει ένα υγιές δέρμα χάρη στη βιταμίνη Α!
Το καλύτερο είναι ότι η κατανάλωση τους λόγω των φυτικών ινών δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας, έχουν λίγες θερμίδες και περιορίζουν τη λαιμαργία μας!

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές κι εκδοχές για να μαγειρέψουμε τα κολοκυθάκια! Γεμιστά με ρύζι όμως είναι η κλασική πεντανόστιμη συνταγή που ενθουσιάζει τους πάντες. Το καλό με αυτήν τη συνταγή είναι ότι μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά όπως πιπεριές ή μανιτάρια ή και ακόμα να μην τα κάνουμε “ορφανά” αλλά να βάλουμε και λίγο κιμά!
Η επιλογή είναι δική μας!

Υλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια στρογγυλά
για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 του μάτσου μαϊντανός
1 κ.σ. δυόσμος
1 κ.σ. ρύζι για κάθε κολοκύθι
ελαιόλαδο
χυμός φρέσκιας ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε την ψίχα τους και την κρατάμε.
2. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι σταθερά.
3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο
4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο
5. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι
6. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι το οποίο το έχουμε μετρήσει σύμφωνα με το πόσα κολοκυθάκια θα γεμίσουμε.
7. Ανακατεύουμε κι έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 κουταλιές από την ψίχα που έχουμε κρατήσει.
8. Ανακατεύουμε να απορροφηθούν οι μυρωδιές και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
9. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Μια κουταλιά γέμισης είναι αρκετή γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και θα γεμίσει το κολοκύθι.
10. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την ψίχα που έχει περισσέψει από το κολοκύθι μέσα στην κατσαρόλα
11. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι και να μαλακώσει αρκετά το κολοκύθι
12. Σερβίρουμε ζέστα και εάν θέλουμε συνοδεύουμε με φέτα!document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Share This
4 Σχόλια
  1. […] post Στρόγγυλα κολο&kapp… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Στρόγγυλα κολο&kapp… […]