mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σπαράγγια στη σχάρα με χυμό εσπεριδοειδών!

Σπαράγγια στη σχάρα με χυμό εσπεριδοειδών!

roasted-asparagus-940x600Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό που το αναμενόμενο είναι τα παιδιά να αποφεύγουν. Ωστόσο, αν προσπαθήσουμε να τα σερβίρουμε με έναν πρωτότυπο τρόπο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουν! Είναι ένα λαχανικό που μπορεί να γίνει διασκεδαστικό, εξαιτίας της μοναδικής του εμφάνισης. Για παράδειγμα, μπορούμε να τα ονομάσουμε ουρές δράκου και τα μικρά παιδιά να τα καταβροχθήσουν μόνο και μόνο για αυτό! Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Επιπλέον, θεωρείται αντιφλεγμονώδης τροφή, ευεργετική για το πεπτικό σύστημα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Μερικές συμβουλές για την αποθήκευση και την προετοιμασία των σπαραγγιών:
Τα σπαράγγια είναι πολύ ευπαθή λαχανικά και έτσι θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την αγορά τους.
Τα λεπτά σπαράγγια δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα. Τα σπαράγγια με παχιά στελέχη όμως, θα πρέπει να ξεφλουδιστούν, επειδή τα στελέχη είναι συνήθως σκληρά και ινώδη. Έτσι, αν χρειάζεται, αφαιρούμε το σκληρό εξωτερικό δέρμα με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα χώματος.
Είναι καλύτερο να μαγειρέψουμε τα σπαράγγια ολόκληρα. Αν θέλουμε τα σπαράγγια τεμμαχισμένα σε μικρά κομμάτια, το καλύτερο είναι να τα κόψουμε αφού τα μαγειρέψουμε.
Τα σπαράγγια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, αλλά το ψήσιμο στη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο είναι σίγουρα αγαπημένη τεχνική. Η συνταγή που ακολουθεί, μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, προσθέτοντας μια πινελιά εσπεριδοειδών.

Υλικά
500 γρ σπαράγγια
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες.
2. Τα τοποθετήστε σε ένα αλουμινόχαρτο.
3. Αλείφουμε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο.
4. Στύβουμε τα εσπεριδοειδή και ραντίζουμε τα σπαράγγια με τον χυμό τους.
5. Πασπαλίζουμε τα σπαράγγια με ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Έτσι, θα αποκτήσουν μια κρούστα.
6. Ψήνουμε στο grill σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αν τα σπαράγγια είναι παχιά, ψήνουμε στη σχάρα για 10-12 λεπτά. Για πιο λεπτά σπαράγγια ψήνουμε για 5-8 λεπτά.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Share This
2 Σχόλια
  1. […] post Σπαράγγια στη σχάρ&a… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Σπαράγγια στη σχάρ&a… […]