mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σούπα με γλυκοπατάτες, ζυμαρικά και πράσα

Σούπα με γλυκοπατάτες, ζυμαρικά και πράσα


Υλικά

2 κ.γ. κραμβέλαιο (ή ελαιόλαδο)
2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 πρέζα σαφράν
1 kg πορτοκαλί γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 λίτρο ζωμό κότας
1 ξυλάκι κανέλας
100 gr κοφτό μακαρονάκι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα πράσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σαφράν και τη γλυκοπατάτα, αναδεύοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η γλυκοπατάτα.
2. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε μέχρι να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι η γλυκοπατάτα να μαλακώσει. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (μαγειρεμένα, αλλά να κρατάνε λίγο ακόμα) και στραγγίζουμε καλά.
4. Αλέθουμε τη σούπα και στη συνέχεια την τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και θερμαίνουμε ήπια. Αν είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέτουμε λίγο νερό.
5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.}

Share This
2 Σχόλια
  1. […] Σούπα με γλυκοπατάτες, ζυμαρικά και πράσα […]

  2. […] Σούπα με γλυκοπα&… […]