mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σούπα γκασπάτσο με αβοκάντο και φέτα

Σούπα γκασπάτσο με αβοκάντο και φέτα

gazpacho-closeΗ πικάντικη, αλλά δροσιστική, κρύα σούπα γκασπάτσο, εξαιρετικά δημοφιλής στις κουζίνες της Ιβηρικής χερσονήσου (Ισπανία και Πορτογαλία), προσφέρει ένα πιάτο γεμάτο λαχανικά! Αποτελείται από φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, αγγούρι και κρεμμύδι ως βασικά συστατικά και αποτελεί έναν απίστευτα ικανοποιητικό τρόπο για να απολαύσουμε τα λαχανικά μας με εναλλακτικό τρόπο. Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, οι ώριμες ντομάτες είναι μια σούπερ πηγή λυκοπενίου και βιταμινών Α και C! Ποιός από εμάς δεν θέλει να προσφέρει αυτόν τον διατροφικό θησαυρό στα παιδιά μας; Ας δούμε πιο αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά
3 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
1 μέτρια πράσινη ή κίτρινη πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 καυτερή πιπεριά
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης
4 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και τεμαχισμένο
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά σε ένα μεγάλο μπλέντερ.
2. Προσθέτουμε το βασιλικό και τη ρίγανη. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα (αλλά όχι αλεσμένα).
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα ή το χυμό των λαχανικών, το ξύδι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
5. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα για να δέσει και να απελευθερώσει τις γεύσεις του.
6. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή κούπες. Γαρνίρουμε στην κορυφή με αβοκάντο και φέτα.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
3 Σχόλια
  1. […] post Σούπα γκασπάτσο μ&e… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Σούπα γκασπάτσο μ&e… […]