mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σουφλέ με σπανάκι

Σουφλέ με σπανάκι

spinach-feta-quiche

Το σπανάκι είναι το λαχανικό της Άνοιξης και μπορούμε αυτήν την εποχή να βρούμε άφθονο, φρέσκο και τρυφερό στους πάγκους του μανάβη. Περιέχει πληθώρα βιταμινών και ποικίλλων θρεπτικών συστατικών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, στην ενδυνάμωση του οργανισμού, έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση ενώ παράλληλα προστατεύουν την καρδιά. Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος να μην το τρώμε καθημερινά;

Μπορούμε να το φάμε σε σαλάτες ωμό ή μαγειρεμένο σε κάποιο φαγητό. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε ένα λαχταριστό σουφλέ με το σπανάκι ως κύριο συστατικό και να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορούμε τα μισά να είναι πράσα)
4 κ.σ. μαϊντανό
4 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. μάραθο
λίγο μοσχοκάρυδο
4 αυγά
100 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. φέτα
αλάτι– πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο
2. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεματίζουμε λίγο. έπειτα το στραγγίζουμε
4. Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι
5. Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο τηγανάκι
6. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μαγειρευτούν όλα μαζί.
7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
8. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά το γάλα με τα αυγά και το γιαούρτι.
9. Μόλις τα ανακατέψουμε τα ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι.
10. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
11. Προσθέτουμε σιμιγδάλι. και ανακατεύουμε.
12. Τρίβουμε τη φέτα και την ρίχνουμε τελευταία
13. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πιρέξ και αδειάζουμε το μείγμα από το τηγανάκι με τα υλικά μας.
14. Ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο ακόμα σιμιγδάλι.
15. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.

Χρήσιμο tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινο τυρί από πάνω για να λιώσει.} else {

Share This
1 Comment