mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Σαρδέλες στη λαδόκολλα

Σαρδέλες στη λαδόκολλα

P1030336
Το ψάρι όπως συνιστούν οι περισσότεροι ειδικοί είναι απαραίτητη τροφή για το μενού της εβδομάδας. Ένα πολύ υγιεινό ψάρι είναι η σαρδέλα! Η σαρδέλα είναι πλούσια πηγή σε ωμέγα- 3 λιπαρά, σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, και βιταμίνες ενώ τρώγοντας την μας προσφέρει παράλληλα το εξαιρετικό συνένζυμο Q10 .

Στη χώρα μας μπορούμε να βρούμε πεντανόστιμες φρεσκότατες σαρδέλες και να τις μαγειρέψουμε πανεύκολα! Ως παντρεμένες στη σχάρα ή με λαδορίγανη στο φούρνο η σαρδέλα αποτελεί ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και κάνει πολύ καλό στο σώμα μας, θρέφει τα μαλλιά και το δέρμα μας και ακονίζει τη μνήμη μας!

Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος να μην την εντάξουμε στο μενού μας;

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες ή μας τις έχει καθαρίσει ο ψαράς.
2. τις σκουπίζουμε καλά και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
3. Πασπαλίζουμε τις σαρδέλες με αλάτι.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι,το λιωμένο σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.
5. Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στις σαρδέλες να πάει παντού.
6. Κλείνουμε τη λαδόκολλα με τις σαρδέλες.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 250 βαθμούς.
8. Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε!