mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και γαλοπούλα

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και γαλοπούλα

peppers_oneΟι πιπεριές είναι υπέροχες γεμιστές και είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο μεζεδάκι ή για ένα πρωτότυπο βραδινό πιάτο! Μπορούμε να τις γεμίσουμε με όποια τυριά και αλλαντικά θέλουμε αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε γαλοπούλα για πιο ελαφριές γεύσεις! Μπορούμε επίσης να έχουμε μια μίξη από κόκκινες και πράσινες πιπεριές η απλώς μόνο κόκκινες! Και το καλύτερο είναι ότι δεν τρώγονται μόνο ζεστές, αλλά και κρύες!

Υλικά:

20 πιπεριές κέρατο
100 γρ. γκούντα
50 γρ. κεφαλοτύρι
150 γρ. λαδοτύρι
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 πράσινη πιπεριά
1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε από τα σποράκια τους. Έπειτα κάνουμε 2 -3 γραμμές στην καθεμία με ένα μαχαίρι .
Σε ένα βαθύ πιάτο τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, με το αυγό,την ψιλοκομμένη πιπεριά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και με ελάχιστο λάδι.
Ανακατεύουμε το μείγμα και γεμίζουμε με αυτό τις πιπεριές.
Μετά τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και τις κλείνουμε με το κοτσάνι τους.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 200 ανάλογα το φούρνο για μισής ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα!
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Είναι έτοιμες!} else {

Share This