mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ομελέτα από την Ισπανία

Ομελέτα από την Ισπανία

spanish-omeletteΗ ομελέτα μπορεί να ξεφύγει από τα καθιερωμένα αν την φτιάξουμε με διαφορετικό τρόπο! Η γνωστή για τους Ισπανούς τορτίγια και για εμάς η Ισπανική ομελέτα έχει πολύ ωραία και ιδιαίτερη γεύση! Είναι πανεύκολη συνταγή και είναι ό, τι πρέπει για ένα γεύμα μετά τη θάλασσα! Επίσης ανάλογα με την ποσότητα λαδιού που θα χρησιμοποιήσουμε την κάνουμε όσο ελαφριά ή βαριά θέλουμε!

Υλικά:

2 πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
5 αυγά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες ιδανικά σαν πατατάκια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
3. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα πατατάκια με το κρεμμύδι για αν τηγανιστούν
4. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τρίβουμε και το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να τηγανιστούν και να μαλακώσουν
6. Εν τω μεταξύ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας αλατοπίπερο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
7. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες ρίχνουμε από πάνω τα αυγά να ψηθούν κι αυτά.
8. Τα αφήνουμε να γίνουν σαν ομελέτα και δεν τα ανακατεύουμε!
9. Παρακολουθούμε πότε θα ψηθεί το κάτω μέρος ώστε να την αναποδογυρίσουμε με τη βοήθεια μιας πιατέλας για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά.
10. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια σαν πίτσα.

Σερβίρουμε με τυρί και ντομάτα!if (document.currentScript) {

Share This
1 Comment
  1. […] post Ομελέτα από την Ισπ&… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]