Μπάμιες στο φούρνο με φέτα

Οι μπάμιες που συνηθίζεται αν τις τρώμε πολύ το καλοκαίρι γίνονται πολύ νόστιμες και στο φούρνο! Η κλασική συνταγή με μερικά μυστικά απογειώνεται και έτσι γευόμαστε ένα μοναδικό πιάτο ένα ζέστο Αυγουστιάτικο μεσημέρι!
Μαγειρεμένες στο φούρνο είναι και πιο ελκυστικές για τα παιδιά καθώς είναι πιο στεγνές κι έχουν πιο ωραία γεύση! Οι μπάμιες έχουν μεγάλη θρεπτική αξίας καθώς αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και μαγνησίου ενώ είναι κατάλληλες και για δίαιτα!
Υλικά
1 κιλό φρέσκες μπάμιες
1/3 φλιτζ. ξίδι
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κιλό ντομάτες
1 φλιτζ. φρέσκο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι δυόσμο
300 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις μπάμιες και τις καθαρίζουμε
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις τσιγαρίζουμε για λίγο.
3. Mετά από 4 λεπτά ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε για λίγο. Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
4. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα ταψί.
5. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις ρίχνουμε στο ταψί.
6. Επιπλέον ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το φρέσκο και το ξερό, τη φέτα τριμμένη, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας αλατοπιπερώνουμε.
7. Προσθέτουμε νερό και σκεπάζουμε το ταψί
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι μπάμιες.
9. Το τελευταίο 15 λεπτό πριν τις βγάλουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.if (document.currentScript) {
[…] post Μπάμιες στο φούρν&omicro… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]
[…] Μπάμιες στο φούρν&omicro… […]