mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Μοσχαρίσια Μπριζόλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια Μπριζόλα με μανιτάρια

steaknmushroomΑς ετοιμαστούμε για κάτι υπέροχο που θα γεμίσει την ημέρα μας με γεύση και ενέργεια! Μια πεντανόστιμη μοσχαρίσια μπριζόλα που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη σάλτσα μανιταριών!

Ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα που μπορεί να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και το κρέας από μοσχάρι σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ θρεπτικό.

Το κόκκινο κρέας συμβάλει στην ανάπτυξη των ερυθροκυττάρων, προλαμβάνει την αναιμία, βοηθάει στην υγεία των δοντιών και των οστών και δρα κατά του καρκίνου!
Το μοσχάρι εάν μαγειρευτεί ελαφριά δηλαδή ψητό χωρίς πολύ λάδι είναι κατάλληλο και για μια ισορροπημένη διατροφή και φυσικά για δίαιτα.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιες μπριζόλες
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
δενδρολίβανο

Εκτέλεση

1. Aφήνουμε τις μπριζόλες για λίγο σε ένα πιάτο αφού τις έχουμε αλατίσει ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
3. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λίγο δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά
4. Παίρνουμε την κούπα με το κόκκινο κρασί και σβήνουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια αφήνουμε να βράσουν μαζί και κλείνουμε το μάτι.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στην αντίσταση του γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
6. Σε ένα ταψάκι για γκριλ αλείφουμε ελάχιστο λάδι και βάζουμε την μπριζόλα.
7. Αλείφουμε επίσης την μπριζόλα με λάδι να πάει παντού και την ψήνουμε στο γκριλ. Αφήνουμε να ψηθεί η μια πλευρά για 10 λεπτά περίπου κι έπειτα γυρνάμε να ψηθεί και η άλλη. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καθώς η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της κάθε μπριζόλας και από το πόσο καλοψημένη τη θέλουμε.
8. Όταν έχει γίνει τη βγάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε λίγο μαύρο πιπέρι όσο είναι ζεστή και την αφήνουμε στην άκρη.
9. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας για να βράσουμε τα μανιτάρια μια τελευταία φορά και κόβουμε την μπριζόλα σε κομμάτια
10. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο την μπριζόλα με τα μανιτάρια και απολαμβάνουμε!d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
2 Σχόλια
  1. […] post Μοσχαρίσια Μπριζό&lamb… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Μοσχαρίσια Μπριζό&lamb… […]