mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη γάστρα

Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη γάστρα

thai-beef-with-eggplantΈνας πεντανόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε το βοδινό κρέας, είναι να το βάλουμε στο φούρνο με μελιτζάνες! Έτσι, όχι μόνο θα έχουμε ένα πιάτο που θα γλείφουμε τα δάχτυλά μας, αλλά επίσης είναι πολύ υγιεινό να σερβίρουμε το κρέας με λαχανικά. Η μελιτζάνα προέρχεται από την Ινδία και πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα τον 5ο αιώνα πΧ. Στην Ευρώπη ήρθε τον 14ο αιώνα. Εξ’αιτίας της πικρής γεύσης της άργησε να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και μέχρι τον 18ο αιώνα τη χρησιμοποιούσαν ως διακοσμητικό! Με την ανάπτυξη όμως νέων ποικιλιών με λιγότερη πικράδα, η μελιτζάνα σύντομα βρήκε το προορισμό της στην κουζίνα και σήμερα αποτελεί την ‘βασίλισσα του καλοκαιριού’, ενώ τη βρίσκουμε πλέον στα καταστήματα όλο το χρόνο. Για να δούμε τη συνταγή:

Υλικά
1.5 κιλό μοσχαράκι κιλότο ή στρογγυλό
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτί τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι κρασί
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 στικ κανέλλας
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Όταν μαλακώσουν τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το μοσχαράκι.
3. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη δάφνη και τη κανέλλα.
5. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε για περίπου μια ώρα.
6. Παράλληλα πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες.
7. Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί, το μεταφέρουμε με τη σάλτσα του στη γάστρα.
8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες ωμές και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα ακόμα, μέχρι το κρέας και οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
9. Συνοδεύουμε με πουρέ ή καστανό πιλάφι!if (document.currentScript) {

Share This
1 Comment
  1. […] post Μοσχαράκι με μελι&t… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]