mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Μαραθόπιτα

Μαραθόπιτα

Spinach-PieΟι ελληνικές παραδοσιακές πίτες είναι αγαπητές σε μικρούς και μεγάλους και τρώγονται άνετα όλες τις ώρες της ημέρας!

Το καλό με τις πίτες είναι ότι μπορούμε να αλλάζουμε κάθε τόσο τη γέμιση με διάφορα υλικά και μυρωδικά ώστε να είναι πάντοτε διαφορετικές!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερη καθώς ο μάραθος δίνει μια ξεχωριστή γεύση!

Υλικά

200γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό σπανάκι φρέσκο
100γρ. πράσο
4 κ.σ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
150γρ. φέτα
2 αυγά
αλατοπίπερο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
1 κ.γλ. χυμό από λεμόνι
½ φλ. ελαιόλαδο
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml. νερό περίπου
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 αυγό
½ κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο ή σουσάμι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο να μαραθούν και να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ τρίβουμε το τυρί και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τα αυγά, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά και τα μυρωδικά που τα έχουμε βγάλει από τη φωτιά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Για τη παρασκευή της ζύμης ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε με τα χέρια μας. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και συνεχίζουμε να πλάθουμε και μόλις γίνει μαλακή η ζύμη την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
Έπειτα την ανοίγουμε και τη γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών και τη τυλίγουμε σα ρολό ή τη σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε σουσάμι ή άλλους σπόρους. Ψήνουμε την πίτα πάνω σε λαδόκολλα περίπου για 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα
Μόλις γίνει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια!if (document.currentScript) {

Share This
1 Comment
  1. […] post Μαραθόπιτα appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]