mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Λαχταριστή Μανιταρόπιτα

Λαχταριστή Μανιταρόπιτα

img_0998Μια εύκολη ανοιξιάτικη χορταστική και θρεπτική μανιταρόπιτα είναι απαραίτητη για το μενού της εβδομάδας!
Είναι μια πολύ καλή λύση για σνακ στη δουλειά, για σχολικό γεύμα, για πάρτυ ή για καταπολέμηση απογευματινής λιγούρας !
Τα μανιτάρια είναι πεντανόστιμα και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη!Επίσης τα συστατικά που περιέχουν συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος, έχουν αντιοξειδωτική αξία και περιέχουν ελάχιστη ποσότητα λιπαρών! Είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ουσίες που περιέχονται στα μανιτάρια είναι πολύ χρήσιμες στη θεραπεία και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.
Τα μανιτάρια ταιριάζουν…με όλα! Γιατί όχι και σε μια πίτα; Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη…δοκιμάστε την και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτα
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
300 γρ. τυρί τυρί γκούντα
1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
2 καρότα κομμένα
1 κρεμμύδι
ελάχιστο πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι
ένα αυγό
σουσάμι
βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
3. Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Ρίχνουμε τα κομμένα καρότα
5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν.
6. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν το άρωμα
7. Βγάζουμε από τη φωτιά και σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη γέμιση με το τυρί γκούντα.
8. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
9. Απλώνουμε τη γέμιση παντού
10. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο από πάνω
11. Χαράζουμε τα κομμάτια στην πίτα μας ή τα κόβουμε
12. Σε ένα μικρό μπωλ χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε το φύλλο σε όλη την έκτασή του
13. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου

Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα!