mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Μάφινς με μήλο και κανέλα

Μάφινς με μήλο και κανέλα

Αυτά τα υγιεινά muffins με μήλο και κανέλα είναι γεμάτα με σιτάρι ολικής άλεσης, μήλα πλούσια σε φυτικές ίνες, πεκάν, αποξηραμένα κράνμπερις και ελαιόλαδο που κάνει καλό στην καρδιά. 

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως *
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη **
2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πουρέ μήλου
1 αυγό
1 μήλο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν ***
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε καλά μία φόρμα για μάφινς.
2. Περάστε το τριμμένο μήλο από δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα μπαχάρι.
4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τον πουρέ μήλου, το αυγό και το τριμμένο μήλο και ανακατέψτε ελαφρά.
5. Προσθέστε τα πεκάν και τα κράνμπερις μέχρι να συνδυαστούν.
6. Γεμίστε τη φόρμα ομοιόμορφα έως τα 3/4 του ύψους της κάθε θέσης και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα στεγνή. Αν η φόρμα σας είναι για μίνι muffins ψήστε για 20-22 λεπτά.
7. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Θα προκύψουν 12 muffins ή 36 μίνι muffins
Αποθήκευση – 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Θα παγώσουν καλά για 2 μήνες.

* Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως, άσπρο ολικής αλέσεως, αλεύρι γενικής χρήσης ή χωρίς γλουτένη.
** Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με σιρόπι σφενδάμου ή stevia, αλλά το μέλι δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
*** Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα καρύδια, σταφίδες και αποξηραμένα blueberries σε αυτή τη συνταγή.

Συνταγή από το babyfoode.com ‘Apple Cinnamon Muffins.’ Φωτογραφίες από την πηγή.

Share This