mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Κροκέτες μοτσαρέλας

Κροκέτες μοτσαρέλας

MozzarellaSticksΣήμερα προτείνουμε νόστιμες κροκέτες μοτσαρέλας στο φούρνο, βουτηγμένες σε κόκκινη σάλτσα! Το τυρί είναι ένα από τα βασικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πολύτιμο για την καθημερινή διατροφή μας. Η μοτσαρέλα είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, ενώ είναι από τα πλέον φτωχά σε λιπαρά τυριά. Τα παιδιά σίγουρα θα αγαπήσουν το ορεκτικό αυτό και θα ζητάνε ξανά και ξανά να τους το φτιάξουμε. Ας δούμε ποια υλικά θα χρειαστούμε:

Υλικά
220 γραμμάρια μοτσαρέλα
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
3/4 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
3/4 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
220 γραμμάρια πελτές ντομάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
3. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μακρόστενα σχήματα, ώστε να διαμορφωθούν 6 μπαστούνια. Ενώ προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τα μπαστούνια της μοτσαρέλα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά.
4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
5. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη μισή ρίγανη, τον βασιλικό και τον μαϊντανό.
6. Βουτάμε κάθε κατεψυγμένο μπαστούνι μοτσαρέλας στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
7. Τοποθετούμε τα παναρισμένα sticks της μοτσαρέλας στο αντικολλητικό φύλλο ψησίματος. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 5-8 λεπτά.
8. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την υπόλοιπη ρίγανη, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ενώ οι κροκέτες της μοτσαρέλας ψήνονται.
9. Σερβίρουμε τις κροκέτες γαρνιρισμένες με τη σάλτσα ντομάτας.

Share This
2 Σχόλια
  1. […] post Κροκέτες μοτσαρέ… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Κροκέτες μοτσαρέ… […]