mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Κοχύλες γεμιστές

Κοχύλες γεμιστές

shutterstock_167477492Για τους λάτρεις των ζυμαρικών και τους φίλους των λαχανικών, σήμερα προτείνουμε ένα κάπως δυσεύρετο αλλά πολύ ιδιαίτερο ζυμαρικό, τις ιταλικές κοχύλες, σε μια συνταγή στο φούρνο με γέμιση πράσου. Περιχύνουμε το φαγητό μας με σάλτσα κρέμας γάλακτος, ή ακολουθώντας την πιο υγιεινή οδό, βασιζόμαστε στο γιαούρτι. Ας δούμε ποια υλικά θα χρησιμοποιήσουμε:

Υλικά
25 κοχύλες
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
500 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
200 γραμμάρια ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν από χοιρινό ή γαλοπούλα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι,
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος ή 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις κοχύλες σε αλατισμένο νερό, υπολογίζοντας 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες βρασίματός τους. Στραγγίζουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
2. Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι με τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά.
3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και αφού ανακατέψουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Όταν κρυώσουν τα αλέθουμε στο μπλέντερ ή τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ.
6. Προσθέτουμε το ανθότυρο κομματιασμένο ανθότυρο, τον πελτέ, τον άνηθο, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
7. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και λαδώνουμε ένα ευρύχωρο βαθύ ταψί.
9. Απλώνουμε τις κοχύλες στο ταψί, με το άνοιγμά προς τα πάνω, και τις γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής, κατά τα 3/4 με το μείγμα της γέμισης.
10. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε ακόμα αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
11. Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
12. Ψήνουμε το φαγητό για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα.
13. Σερβίρουμε τις κοχύλες ζεστές ή χλιαρές, με πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό.

Share This