mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Κολοκυθάκια με θυμάρι

Κολοκυθάκια με θυμάρι

IMG_1853Μια βόλτα στους πάγκους της λαϊκής μπορεί να μας πείσει ότι αυτός ο μήνας είναι ο κατάλληλος για τα κολοκυθάκια!

Τα κολοκυθάκια κατατάσσονται στα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής διατροφής ιδιαίτερα από την εποχή της Άνοιξης έως το καλοκαίρι και μπορούν να συνδυαστούν σε ποικιλοτρόπως σε πολλές συνταγές.
Τα πράσινα κολοκυθάκια είναι συγγενείς με το αγγούρι και το πεπόνι και ανήκουν στην οικογένεια Cucurbitaceae !
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών συστατικών, χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου ενώ έχουν πολύ χαμηλή θερμιδική αξία! Είναι νόστιμα και τρώγοντα και μόνα τους, ή παρέα με άλλα λαχανικά στο ταψί ή στην κατσαρόλα ή γεμιστά!

Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ υγιεινή, εύκολη, νόστιμη και διαφορετική από τις συνηθισμένες!

Υλικά

2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
¼ φλιτζ. κρεμμύδι
¼ του φλιτζ. μαϊντανός
½ κιλό κολοκυθάκια
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1.Παίρνουμε ένα τηγανάκι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
2. Μόλις λιώσουν τσιγαρίζουμε για λίγο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μέχρι να αφήσουν τις μυρωδιές και να μαραθούν λίγο.
3. Βάζουμε το αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά
4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε στο τηγανάκι.
5. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
6. Ανακατεύουμε μαλακά και σκεπάζουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά περίπου για 20 λεπτά.
7. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ανάλογα με το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι τα κολοκυθάκια.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
3 Σχόλια
  1. […] post Κολοκυθάκια με &th… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Κολοκυθάκια με &th… […]