mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Καπνιστό χοιρινό με φασολάκια

Καπνιστό χοιρινό με φασολάκια

FJ_green_beans_2.5Σήμερα παρουσιάζουμε μια εύκολη και εναλλακτική συνταγή για τα αγαπημένα μας φασολάκια. Ένας τρόπος να κάνουμε τα φασολάκια πιο δελεαστικά για τα παιδιά, είναι να προσθέσουμε σε αυτά, μια πινελιά νοστιμιάς. Όχι φυσικά ότι τα φασολάκια από μόνα τους δεν είναι πεντανόστιμα, όμως για τους μικρούς μας φίλους, πάντα ένα πιάτο λαχανικών δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια σαν εικόνα και μόνο, όταν περιέχει και κάποια πιο αγαπημένα τρόφιμα, όπως το καπνιστό ζαμπόν. Ας δούμε όμως μερικές πληροφορίες για το λαχανικό της σημερινής συνταγής. Τα Πράσινα φασολάκια, αν και έχουν λίγες θερμίδες (μόνο 43,75 σε ένα ολόκληρο φλιτζάνι), είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C, μαγγάνιου, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, καλίου, φολικού οξέος και σιδήρου. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, χαλκού, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεΐνων, ωμέγα-3 λιπαρων οξέων και νιασίνης. Όπως βλέπουμε, έχουμε πολλούς λόγους για να τα επιλέγουμε για το τραπέζι μας και ιδιαίτερα για την διατροφή του παιδιού μας. Ας δούμε ποια υλικά θα χρειαστούμε:

Υλικά
1/2 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
500 γραμμάρια φασολάκια
1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το σκόρδο.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τους κύβους ζαμπόν με νερό. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 30-40 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
1 Comment
  1. […] post Καπνιστό χοιρινό μ&epsilo… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]