mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Καλαμαράκια με άρωμα Μεσογείου

Καλαμαράκια με άρωμα Μεσογείου

photo-51Τα νόστιμα καλαμαράκια που είναι συνήθως τα αγαπημένα θαλασσινά των παιδιών μπορούν να μαγειρευτούν εύκολα και νόστιμα στο σπίτι σε μεσογειακό στυλ!

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ντομάτες και ελιές και να αποτελέσουν έτσι ένα πλούσιο πιάτο όχι μόνο γευστικά αλλά και σε θρεπτική αξία!

Για μεγαλύτερη θαλασσινή νοστιμιά θα ήταν καλό να βρούμε φρέσκα καλαμαράκια αν όμως είναι δύσκολο τότε και τα κατεψυγμένα θα γίνουν εξίσου νόστιμα!

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
μια πρέζα ζάχαρη
4 ντομάτες
20 μαύρες ελιές
3 κ σ φρέσκα φύλλα βασιλικού,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τα πλένουμε καλά. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν από τα νερά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε και τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά και να τσιγαριστούν.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στα καλαμαράκια μαζί με τις ελιές αφού τους έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι και τις έχουμε κόψε σε μικρά κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το βασιλικό να δώσει το άρωμα. Τα αφήνουμε το πολύ 5 λεπτά και το σερβίρουμε σε πιάτα με έξτρα φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα και με φρέσκο πιπέρι.