mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά

image_3Ένα πιάτο γεμάτο θάλασσα και γεύσεις Μεσογείου! Τα πολύ νόστιμα καλαμαράκια που τα λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι κερδίζουνε μια θέση στο εβδομαδιαίο μας τραπέζι σε μια ξεχωριστή εκδοχή.

Γίνονται ψητά στο φούρνο και εντυπωσιάζουνε με τις μυρωδιές τους! Μπορούν επίσης να ψηθούν και στα κάρβουνα εάν σχεδιάζουμε κάποιο μπάρμπεκιου με φίλους μες στην εβδομάδα!

Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας και να τα αντικατασήσουμε με αυτά που είναι παρακάτω!

Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια φρέσκα ολόκληρα
φέτα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει
ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη
1 σκελίδα σκορδο
2 ντομάτες σε κύβους
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια διαχωρίζοντας τα πλοκάμια τους
2. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ντομάτες, και τα πλοκάμια από το καλαμαράκι.
3. Με το που πάρουν μια βράση προσθέτουμε τη φέτα και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
4. Έπειτα γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη γέμιση μας
5. Τα σφραγίζουμε με οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
6. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
1 Comment
  1. […] Καλαμαράκια γεμι&s… […]