mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ιδέες για το party των εφήβων

Ιδέες για το party των εφήβων

Ένα παιδί –αγόρι ή κορίτσι- που είναι 13-18 ετών δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα μικρότερο παιδί για το οποίο διοργανώνεις το παιδικό party με φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η λύση να του δώσεις χρήματα για να βγάλει έξω τους φίλους του είναι πολύ απλή και σίγουρα δεν θα μείνουν σημαντικές αναμνήσεις απ’ αυτήν. Κάτι τέτοιο ελάχιστα διαφέρει από ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο των εφήβων. Πώς πρέπει να είναι ένα party των εφήβων; Πώς μπορείς ευχαριστήσεις ένα παιδί που είναι σ’ αυτήν την τόσο παράξενη και δύσκολη ηλικία; Ας δούμε παρακάτω…

-Party για τον έφηβο στο σπίτι
Ένα party που γίνεται για τον έφηβο στο σπίτι απαιτεί όμοια προετοιμασία με εκείνη που θα έκανες για ένα μικρότερο παιδί, με τη διαφορά ότι μπορείς να ελπίζεις σε μια μικρή συμμετοχή του. Αν του ζητήσεις να σε βοηθήσει για να οργανώσετε μαζί το τέλειο party μάλλον δεν θα αρνηθεί. Ειδικά τα κορίτσια τρελαίνονται για κάτι τέτοια. Δώσε του την πρωτοβουλία να αποφασίσει πώς θέλει να είναι οι προσκλήσεις του. Σ’ αυτήν την ηλικία όπου όλα τα παιδιά έχουν άψογη σχέση με την τεχνολογία, πιθανόν θα θέλει να κάνει μια ηλεκτρονική πρόσκληση. Ίσως μια ηλεκτρονική κάρτα με όλες τις πληροφορίες για το party, η οποία θα σταλεί μέσω email ή Μέσων Κοινωνικών Δικτύων. Οι πιο προχωρημένοι γονείς μπορείτε να του προτείνετε να φτιάξετε ένα blog με αντίστροφη μέτρηση ως το party, όπου θα αναρτάτε τις ετοιμασίες και όλα αυτά τα χαριτωμένα. Εξαρτάται από το πόσο social οικογένεια είστε… Σχετικά με τις προσκλήσεις, εκείνο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι σε ένα party εφήβων, μπορεί να καλέσεις 50 άτομα και να εμφανιστούν 200! Ω, ναι… οι έφηβοι έχουν αρχίσει να κάνουν σχέσεις, να ανοίγονται σε φιλίες κλπ., με αποτέλεσμα κάποιοι να κυκλοφορούν πολλοί μαζί! Έχε το υπόψιν γιατί μπορεί να δεις στο σπίτι ανυπολόγιστο αριθμό αγνώστων.

Από διακόσμηση δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Άφησε το σπίτι ως έχει γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να του φανεί «ντροπιαστικό» και «μωρουδίστικο»… Αν πρόκειται για κορίτσι, πιθανόν θα εντυπωσιαστεί αν δει δυο μεγάλα μπαλόνια να σχηματίζουν την ηλικία της, αλλά για το αγόρι ούτε συζήτηση… Ένας περιποιημένος μπουφές με όμορφες χαρούμενες χαρτοπετσέτες και funky ποτηράκια ή πιατάκια είναι ό,τι πρέπει. Το φαγητό του μπουφέ μπορεί να είναι φαγητό ενηλίκων με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Μπέργκερς, πίτσες, σφολιατοειδή, μπόμπες, καναπεδάκια, σουφλέ, αλλά ακόμη και κρεατικά ή οτιδήποτε σε finger food.

Μεγάλη προσοχή όμως με τα ποτά του μπουφέ. Στα εφηβικά party που ξέφυγαν από την προσοχή των γονέων έγιναν τέρατα. Τόνισε στο παιδί σου ότι απαγορεύεται το άλκοολ ρητά και εξαφάνισε από το σπίτι όλα τα ποτά. Αναψυκτικά, χυμοί και κάποια μη αλκοολούχα ποτά είναι εντάξει. Η παρουσία σου στο party θα πρέπει να είναι διακριτική. Αν το παιδί είναι 13-15 ετών καλό θα είναι να είσαι εκεί διακριτικά. Αν είναι μεγαλύτερο ίσως θα μπορούσες να λείψεις κάποιες ώρες και να επιστρέψεις όταν πια θα είναι νύχτα.

Ένας dj θα μπορούσε πραγματικά να απογειώσει το party, εκτός αν έχεις χρόνο εσύ ή το παιδί να φτιάξετε τις μουσικές λίστες του party. Όσο για την τούρτα; Αν θέλει να σου αφήσει την επιλογή κάνε του έκπληξη συνδυάζοντας χιούμορ αλλά και την αγάπη που θέλεις να του εκφράσεις.

-Party εφήβου σε άλλο χώρο…
Μπορείς πάντα να διοργανώσεις το party του εφήβου σε άλλον χώρο και όχι στο σπίτι. Μια μικρή αίθουσα δεξιώσεων με πίστα για χορό, ένα escape room για δράση και αγωνία, ένα spa για νεαρές δεσποινίδες μόνο, ένας πολυχώρος με παιχνίδια για μεγάλους είναι ενδιαφέρουσες επιλογές για το party του εφήβου. Θα ασχοληθείς αισθητά λιγότερο, αφού όλα θα τα αναλάβουν οι υπεύθυνοι, αλλά θα χρειαστεί να ξοδέψεις σημαντικά περισσότερα χρήματα.

Share This