mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Γεμιστές πιπεριές με κινόα

Γεμιστές πιπεριές με κινόα

quinoa-stuffed-peppers2Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να αρχίσουμε να γευόμαστε τις γεύσεις του! Τα αγαπημένα μας γεμιστά που δίνουν νοστιμιά στην καλοκαιρινή μας διάθεση είναι μια πετυχημένη λύση για ένα μεσημεριανό γεύμα με την οικογένεια ή με φίλους! Πόσο μάλλον εάν γεμίσουμε αυτήν τη φορά τις πιπεριές με κάτι εναλλακτικό…αντί για ρύζι να βάλουμε κινόα και σπανάκι!

Μετά το Μάιο ίσως είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε το τρυφερό σπανάκι οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιούσαμε για όσο διάστημα μπορούμε ακόμα για να επωφεληθούμε τα συστατικά του!

Επίσης η κινόα που καλλιεργήθηκε από τους ανθρώπους των Inca από το 5000 π.Χ και τελευταία άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλής μας προσφέρει 20 απαραίτητα αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες ενώ είναι πηγή αντιοξειδωτικών που εμποδίζουν την απελευθέρωση των ελευθέρων ριζών, είναι πηγή φυτικών ινών και προστατεύει και βοηθάει στη λειτουργία του μεταβολισμού και θεωρείται κατάλληλη τροφή για δίαιτα!

Υλικά:

1/3 φλιτζ. κινόα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1 ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί
3 κόκκινες πιπεριές

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την κινόα και τα βράζουμε. Εάν θέλουμε προαιρετικά προσθέτουμε και έναν κύβο λαχανικών για έξτρα γεύση
3. Τα βράζουμε με κλειστό καπάκι για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν πετάμε όλο το νερό αλλά κρατάμε λίγο από αυτό περίπου ½ φλιτζ.
4. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε αφού το έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμυδάκι και το σκόρδο λιωμένο. τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά
5. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το σπανάκι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
7. Ρίχνουμε τέλος την κινόα και το τριμμένο ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη γέμιση.
8. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα σπόρια τους.
9. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και γεμίζουμε τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
10. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με έξτρα τυρί τις πιπεριές.
11. Τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Share This
1 Comment
  1. […] post Γεμιστές πιπεριέ&sigmaf… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]