mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο και σπανάκι

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο και σπανάκι

IMG_9592Οι γλυκοπατάτες που μπορεί πλέον ο καθένας να προμηθευτεί με μεγάλη ευκολία από τα περισσότερα σούπερ μάρκετ, το μανάβη και τις λαϊκές αγορές είναι μια εξαιρετική τροφή που μπορούμε να εντάξουμε εύκολα στο διαιτολόγιο των παιδιών κάθε ηλικίας. Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό, που τις κάνει δημοφιλείς στους μικρούς μας ήρωες, είναι πως κατά το μαγείρεμα κυριολεκτικά πλημμυρίζουν από φυσική γλυκιά ζάχαρη.

Βέβαια το ακόμα σημαντικότερο είναι, πως οι γλυκοπατάτες περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις από εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία εμπλουτίζουν με εξαιρετικό τρόπο τη διατροφή των παιδιών μας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε β-καροτίνη, βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυτικές ίνες. Οι γλυκοπατάτες είναι νόστιμες ακόμα και σκέτες, ψητές ή βραστές, όμως η παρακάτω συνταγή ιταλικής προέλευσης που τις θέλει γεμιστές με κοτόπουλο και σπανάκι, απογειώνει την απόλαυση και αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικότατο γεύμα για κάθε παιδί.

Αν και η συνταγή αυτή συνιστά ένα πλήρες γεύμα, είναι εξαιρετικά εύκολη και ιδανική για πολυάσχολους γονείς, ενώ παράλληλα τα παιδιά τη λατρεύουν. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε στο σπίτι, αφού είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου και συνοδεύονται εξαιρετικά από φρουτοσαλάτα ή ένα ντιπ με βάση το γιαούρτι, που τις δροσίζει με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά

3 γλυκοπατάτες μεγαλούτσικες
2 κομμάτια από στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ ή βραστό
2 κούπες ωμό σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά (να μην κρατάει καθόλου υγρασία)
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι (προαιρετικά αρωματισμένο με σκόρδο)
2 κουταλιές ξερά μυρωδικά της επιλογής σας (μπορείτε να κάνετε οποιονδήποτε συνδυασμό χρησιμοποιώντας ρίγανη, θυμάρι, μαϊδανό, βασιλικό, δενδρολίβανο, αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, κόκκινο πιπέρι κλπ)
1 κούπα τριμμένο τυρί, όπως μοτσαρέλα, γραβιέρα, πεκορίνο κλπ.

Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Πλύνετε με επιμέλεια τις γλυκοπατάτες.
Ψήστε τις στον φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι εύκολα στο πιο χοντρό τους σημείο).
Ανοίξτε τις στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα από κάθε κομμάτι, τοποθετώντας την σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Ραντίστε τις φλούδες-βαρκούλες που έμειναν με ελαιόλαδο αι ψήστε τις για 10 ακόμα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Στο μεταξύ ξεψαχνίστε τα στήθη από το κοτόπουλο, ψιλοκόψτε το σπανάκι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυράκι. Ανακατέψτε.
Όταν το μείγμα με το σπανάκι και το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέστε την ψίχα από τις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε και πάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίστε τις φλούδες από τις γλυκοπατάτες με το μείγμα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί πάνω από την κάθε μία.
Ψήστε τις λίγο ακόμα στον φούρνο μέχρι να λιώσει και να πάρει το τυράκι λαχταριστό χρυσαφί χρώμα.
Καλή σας όρεξη!d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This
2 Σχόλια
  1. […] Γεμιστές γλυκοπ&al… […]

  2. […] Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο και σπανάκι […]