mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ατομικά σπιτικά πιτσάκια

Ατομικά σπιτικά πιτσάκια

pizza1Από το να φάει της αμφιβόλου ποιότητας πιτσάκια που κυκλοφορούν έξω από το σπίτι είναι καλύτερα να ετοιμάσετε τα δικά σας πιτσάκια με διάφορα υλικά και να τρώει το παιδί στο σχολείο! Το καλό με τα σπιτικά πίτσα και είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη όπως θέλετε χωρίς επιπρόσθετα λιπαρά υλικά καθώς και να βάλετε φρέσκα υλικά της επιλογής σας! Κάντε με διαφορετικά υλικά τη μισή ζύμη για να έχετε εναλλακτικές και να μη βαρεθεί να τρώει το ίδιο!
Η παρακάτω συνταγή είναι χωρίς αλλαντικά αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό, τι θέλετε!

Υλικά για τη ζύμη:

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 (περίπου) φλιτζ.χλιαρό νερό

Για την γέμιση:
2 πράσινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
ρίγανη
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελιές
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύουμε ανακατεύοντας τα συνέχεια μέχρι να γίνει ελαστική και όπως τη θέλουμε.
Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε μπάλες τι οποίες μετά τις ανοίγουμε να γίνουν στρόγγυλες φέτες.
Παίρνουμε την ντομάτα και την βάζουμε στο μπλέντερ με λίγο λάδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη.
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Επίσης κόβουμε το κρεμμύδι και τις ελιές .
Σε κάθε φέτα ζύμης αφού το έχουμε απλώσει σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο από τη σάλτσα ντομάτας κι επιπλέον βάζουμε πιπεριές, λίγο κρεμμύδι, ελιές και τριμμένη φέτα. ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει. Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα πιτσάκια και πασπαλίζουμε με έξτρα αλάτι και ρίγανη.
Ψήνουμε τα πιτσάκια για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη!