Τρουφάκια και κορμός με τον χαλβά της Καθαράς Δευτέρας

Τρουφάκια και κορμός με τον χαλβά της Καθαράς Δευτέρας

Το γλυκό που κυριαρχεί στα τραπέζια της Καθαράς Δευτέρας δεν είναι άλλο από τον χαλβά που φτιάχνεται από ταχίνι. Οι ποσότητες που αγοράζουμε είναι πάντα μεγαλύτερες από αυτές που χρειαζόμαστε. Πώς άλλωστε να αντισταθεί κανείς σε όλες εκείνες τις ποικιλίες του χαλβά. Με γεύση βανίλια, με σοκολάτα, βανίλια και αμύγδαλο, βανίλια-σοκολάτα και αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης και τέλος δεν υπάρχει! Οι καλεσμένοι σας έχοντας δοκιμάσει όλα εκείνα τα εδέσματα που βάλατε στο σαρακοστιανό σας τραπέζι, δεν αντέχουν να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες χαλβά. Την επόμενη μέρα, εκμεταλλευθείτε τον χαλβά που περίσσεψε για να φτιάξετε δύο από τα πιο νόστιμα γλυκά. Τρουφάκια και κορμό σοκολάτας με χαλβά. Γλυκά μεν υγιεινά δε αφού ο χαλβάς φτιάχνεται από την υπερτροφή της νηστείας που δεν είναι άλλη από το ταχίνι.

Τρουφάκια με χαλβά


400 γρ. χαλβά αμυγδάλου
200 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1 κούπα μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κούπες καρύδια αλεσμένα αλλά σε χοντρά κομματάκια (όχι σε σκόνη)
τρούφα

Στο μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια θρυμματίστε με τα δάχτυλά σας τον χαλβά και προσθέστε τον στο μίξερ. Χτυπήστε τα όλα μαζί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τρούφα και ζυμώστε τα υλικά με το χέρι σας. Βάλτε στο ψυγείο τη ζύμη για μια ώρα.
Στη συνέχεια, πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα την τρούφα και ένα ένα πασπαλίζετε τα μπαλάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες μέχρι να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Κορμός με χαλβά και σοκολάτα

Για 1 μεγάλη φόρμα ή 2 μικρές

300 γρ Χαλβά βανίλια σε κύβους
400 γρ ταχίνι
500 γρ κουβερτούρα
50 γρ σησαμέλαιο
150 γρ ανάλατα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέστε το ταχίνι και το σησαμέλαιο και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν ενώ είναι ακόμα στο μπεν μαρί. Στη συνέχεια, στρώστε αντικολλητικό χαρτί μέσα στην φόρμα και απλώστε το ένα τέταρτο από το μείγμα. Προσθέστε τους κύβους του χαλβά και τα φιστίκια και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας.
Μπορείτε να το βάλετε για μια ώρα στην κατάψυξη και μετά να το σερβίρετε. Ακόμη, θα μπορούσατε να διατηρήσετε στην κατάψυξη τον κορμό και να το βγάζετε στη συντήρηση μια ώρα πριν το σερβίρισμα ώστε να έχει τη σωστή θερμοκρασία και τη σωστή υφή.

Share This