Τουρτάκι με φράουλες και τρυφερά μπισκότα

Τουρτάκι με φράουλες και τρυφερά μπισκότα

Είναι επιτέλους Άνοιξη και μαζί η εποχή της φράουλας. Οι φράουλες μπορούν να γίνουν η βάση και ο πρωταγωνιστής για τα πιο νόστιμα γλυκά όταν δεν τρώγονται μόνες τους με κονιάκ και ζάχαρη ή σαντιγί. Το γλυκάκι που σας προτείνουμε, μοιάζει με μικροσκοπικό τουρτάκι και η όψη του όσο και η γεύση του θα ξετρελάνει τα παιδιά. Σε 30 λεπτά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Υλικά:

500 γρ. φράουλες
1/3 της κούπας ζάχαρη

Για την κρέμα:
11/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 με 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για τα μπισκότα:
2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
½ κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές ζάχαρη
100 γρ βούτυρο παγωμένο
2/3 της κούπας γάλα

Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε όπως μας αρέσει και τις βάζουμε σε μπολ προσθέτοντας τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε για μια ώρα έτσι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε στο σερβίρισμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στην κουζινομηχανή ή σε μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και χτυπάμε ακόμα καλύτερα. Με το μείγμα φτιάχνουμε μπισκότα πάνω στο ταψί που έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και το γλυκάκι – τουρτάκι είναι έτοιμο!

Share This