Τηγανιτά κολοκυθάκια με κρούστα από τυρί

Τηγανιτά κολοκυθάκια με κρούστα από τυρί

Είναι η εποχή που όλο και πιο πολύ θα βλέπετε στους πάγκους των λαχανικών τα μεγάλα κολοκύθια που αγαπάμε να ψήνουμε στη σχάρα ή να τηγανίζουμε. Τα μικρούλικα κολοκυθάκια που βρίσκουμε όλο το χρόνο, ενδείκνυνται για βραστά ή στον ατμό. Ο τρόπος αυτός τηγανίσματος που σας προτείνουμε, θέλει τα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φαρδιές φέτες και τηγανισμένα με κρούστα από τυρί. Μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια το ψητό σας αλλά και οποιοδήποτε άλλο κυρίως με τη μορφή του ορεκτικού. Μπορείτε να τα απολαύσετε και μόνα τους με ένα ντιπ από γιαούρτι με ελάχιστο θυμάρι και ελαιόλαδο. Ας δούμε τη διαδρομή προς την απόλαυση.

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε φαρδιές και λεπτές φέτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κούπα τυρί cheddar τριμμένο
½ της κούπας καλαμποκάλευρο
¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
1 κουταλιά αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
ελαιόλαδο

Κόβουμε σε φέτες τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το περασμένο από τον τρίφτη κρεμμύδι, το τριμμένο cheddar, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό.

Περνάμε τις φέτες των κολοκυθιών μία προς μία από το αυγό και αμέσως μετά τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά προκειμένου να πασπαλιστούν από κάθε πλευρά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα λάδια τους.

Share This