Ριγκατόνι με γιαούρτι και φέρτα: η εύκολη μακαρονάδα του Σαββάτου

Ριγκατόνι με γιαούρτι και φέρτα: η εύκολη μακαρονάδα του Σαββάτου

Είναι Σάββατο και έχετε γενική στο σπίτι και παράλληλα super market, δραστηριότητες των παιδιών και όλα όσα δεν μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το μεσημέρι έρχεται, η οικογένεια θα βρεθεί στο τραπέζι και εσείς θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο και μαζί «σαββατιάτικο»… Φαγητό της βιασύνης αλλά και της χαλάρωσης που υπονοεί με τον τρόπο του το Σάββατο από το μεσημέρι και μετά. Αυτή η μακαρονάδα με σος από φέτα και γιαούρτι είναι τόσο «γιαμμμ», που υπηρετεί πολύ καλά τον σκοπό της. Προτιμήστε μακαρόνια που «εγκλωβίζουν» την παχύρευστη αυτή σος, όπως ριγκατόνι ή ταλιατέλες.

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ριγκατόνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού φρέσκου
2 σκελίδες σκόρδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. φέτα
100 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα φύλλα του βασιλικού και θρυμματίζουμε τη φέτα. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις υποδείξεις της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε ξανά στο μάτι χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και αμέσως μετά τον βασιλικό. Σειρά έχει η φέτα. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια και από πάνω το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως καθώς δεν είναι μια μακαρονάδα που μπορεί να περιμένει…

Share This