Παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Στα ψυγεία των supermarkets και των φούρνων μπορείτε πολύ εύκολα σήμερα να βρείτε παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, το οποίο και θα χρειαστείτε για την παραδοσιακή συνταγή της γαλατόπιτας χωρίς φύλλο. Σαφώς και μπορείτε να την φτιάξετε με φρέσκο αγελαδινό γάλα, ωστόσο αν θέλετε αποτέλεσμα σαν εκείνο που θα γευόσασταν στο πιο απομακρυσμένο και γραφικό χωριό των ονείρων σας, φτιάξτε την με κατσικίσιο και πρόβειο. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό που μας θυμίζει γιαγιά, παππού, Άνοιξη στο χωριό και τη φύση στα πολύ καλά της.

Υλικά:

1 ½ λίτρο γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο
κανέλα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Όταν πάρει την πρώτη του βράση, προσθέστε το σιμιγδάλι σαν βροχή. Θα πρέπει να ανακατεύετε δυνατά και επίμονα για να μην σβολιάσει και για να μην σας πιάσει. Όταν αρχίσει να πήζει και νιώθετε πιο βαριά την κουτάλα στο γύρισμα, αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες. Ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε το στο βουτυρωμένο ταψί σας. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα.

Share This