Οι διατροφικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας και η συνταγή για το ψητό τους κοτόπουλο

Οι διατροφικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας και η συνταγή για το ψητό τους κοτόπουλο

Ο Darren Mc Grady υπήρξε ο chef του παλατιού για περισσότερα από 15 χρόνια. Γνώρισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα, έμαθε πολύ καλά τις αδυναμίες της Βασίλισσας Ελισάβετ και βρήκε τα «κουμπιά» των δυο μικρών της οικογένειας, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι. Δεν είναι βεβαίως εκείνος που θα μαγειρέψει για τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Χάρι, αποκαλύπτει όμως όλες τις διατροφικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που γνώρισε και μαζί δίνει όλες τις οδηγίες για το αγαπημένο φαγητό τους που δεν είναι άλλο από το ψητό κοτόπουλο.

-Η διαφορά ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και στον πρίγκιπα Χάρι

Όπως εξηγεί ο Darren Mc Grady, οι δυο τους έτρωγαν τα λαχανικά τους αλλά ήταν πιο ικανοποιημένοι με ένα μπολ δημητριακά. Τους επιτρεπόταν να τρώνε όσο τηγανιτό κοτόπουλο και πατάτες ήθελαν. Ποια ήταν η βασική διαφορά τους; Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν συμπαθούσε τα πικάντικα φαγητά σε αντίθεση με τον Χάρι. Όσο για τα «κοινά» τους; Και τα δυο αγόρια λάτρευαν την πίτσα.

-Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έτρωγε καθόλου κόκκινο κρέας

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έτρωγε ποτέ κόκκινο κρέας ωστόσο τα αγόρια της έτρωγαν και τα δύο αρκετά συχνά.

-Η Βασίλισσα αγαπά τη σοκολάτα

Τα αγαπημένα πιάτα της Βασίλισσας περιλαμβάνουν σολομό, ελάφι και αγριόρνιθα. Η Βασίλισσα όμως είναι εθισμένη στη σοκολάτα και θέλει να γεύεται καθημερινά όσο περισσότερη γίνεται.

-Το ψητό κοτόπουλο είναι θεσμός στο παλάτι

Το αγαπημένο φαγητό όλων στο παλάτι δεν είναι άλλο από το ψητό κοτόπουλο. Ο πρίγκιπας Χάρι, μάλιστα, αγαπά να το γεύεται ακριβώς όπως η μητέρα του. Χωρίς το δέρμα δηλαδή, για να έχει λιγότερες θερμίδες και φουλ πρωτεΐνη… Ας δούμε τη συνταγή.

Το πρώτο βήμα είναι να προθερμάνετε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς. Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το πλένετε καλά και το στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Περάστε όλη την επιφάνειά του με χοντρό αλάτι αλλά καθόλου λάδι, βούτυρο ή οτιδήποτε άλλο. Τοποθετείστε το σε ένα αντικολλητικό ταψί και αν θέλετε να το περάσετε με πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά κάντε το αλλά χωρίς να προσθέσετε και πάλι καθόλου λάδι ή λίπος. Ψήστε το για 1 ώρα χωρίς να ανοίξετε καθόλου τον φούρνο και χωρίς καθόλου να το γυρίσετε, να το τρυπήσετε και γενικά να το πειράξετε.

Share This