Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι: η λατρεία των παιδιών

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι: η λατρεία των παιδιών

Παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου ο τηγανιτός μπακαλιάρος και αν θέλετε να τον φάνε και τα παιδιά σας τότε ίσως πρέπει να τον φτιάξετε στην όχι και τόσο παραδοσιακή εκδοχή του. Φτιάξτε τον με τραγανό κουρκούτι και δεν θα σταματήσουν να σας ζητάνε κι άλλο. Είναι κάπως πιο χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο…

Υλικά:

2 φιλέτα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο
Αλεύρι για το πανάρισμά του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 συσκευασία μπίρα παγωμένη (συσκευασία των 330 ml)
2 παγάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα καλά. Στο τέλος προσθέστε τη μπύρα και τα παγάκια, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο.

Βάλτε το λάδι στο τηγάνι και ανάψτε το μάτι για να ζεσταθεί. Πανάρετε τα κομμάτια του ψαριού στο αλεύρι και από εκεί βουτήξτε τα στο κουρκούτι αφού τα τηνάξετε πρώτα ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει το φιλέτο σας ωραίο ξανθό ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

Αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια τους.

Share This