Ρέβα, σπανάκι και γλυκοπατάτα

Ρέβα, σπανάκι και γλυκοπατάτα

shutterstock_2210820676-9 μηνών

5 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Ένα εξαιρετικά δυναμωτικό φαγητό για το μωράκι μας που μπορούνε να απογειώσουμε με λίγο τριμμένο μήλο το τέλος.

Τί θα χρειαστούμε

  • Ένα κομματάκι βούτυρο
  • 1 μέτρια ρέβα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 250g γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 250ml ανάλατο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 75g σπανάκι

Εκτέλεση σε 6 απλά βήματα

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ρέβα, τη γλυκοπατάτα και το μήλο.
  3. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό.
  4. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  6. Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.

}

Share This