Πουρές σολομού με καρότο

Πουρές σολομού με καρότο

shutterstock_612305026-9 μηνών

3 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση ψαριών στα παιδιά μας από νωρίς. Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολο να προετοιμαστεί και ο συνδυασμός του σολομού με γλυκά λαχανικά όπως το καρότο είναι ένας καλός τρόπος για την εισαγωγή των ψαριών στη διατροφή του μωρού μας. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι ιδιαίτερα καλά δεδομένου ότι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ο τόνος σε κονσέρβα, ωστόσο, δεν περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μόνο ο φρέσκος. Επίσης, για την επιλογή του σολομού για το μωρό μας επιμένουμε σε σολομό ανοιχτής θαλάσσης γιατί ο σολομός ιχθυοτροφείου δεν ενδείκνυται.

Τί θα χρειαστούμε

  • 200gr καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 125gr φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
  • 40gr τριμμένο τυρί (τσένταρ ή άλλο)
  • 15gr ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση σε 3 απλά βήματα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα λαχανικά σε έναν ατμομάγειρα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τον σολομό σε ένα κατάλληλο πυρίμαχο δοχείο, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά.
  3. Ελέγχουμε το ψάρι με ένα πιρούνι, αφαιρώντας προσεκτικά τυχόν κόκαλα. Στραγγίζουμε τα καρότα, ανακατεύουμε με το βούτυρο και το γάλα και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ψάρι και τη σάλτσα του. Για μεγαλύτερα μωρά, λιώνουμε τα καρότα μαζί με το βούτυρο και το γάλα με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι στο μείγμα.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This