Κόκκινες Φακές

Κόκκινες Φακές

shutterstock_3249854786-9 μηνών

3 μερίδες
Κατάλληλο για κατάψυξη

Οι φακές είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου και φυτικών ινών. Στην ηλικία των 6 μηνών είναι σημαντικό τα μωρά να ξεκινήσουν να τρώνε φαγητά με σίδηρο γιατί είναι η εποχή που εξαντλούνται τα αποθέματα σιδήρου που έχουν κληρονομήσει από τη μητέρα τους.

Τί θα χρειαστούμε

2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. Κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
50 γρ. Κολοκύθι, ψιλοκομμένο
50 γρ. Καρότα, σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 κ.σ. κόκκινες φακές
¼ κ.γ. κορίανδρο τριμμένο
200 γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γρ. Ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας
2 κ.γ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
15 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση σε 7 απλά βήματα

1.    Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι
2.    Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κολοκύθι και τα καρότα και σωτάρω για 5 λεπτά.
3.    Προσθέτω το σκόρδο και σωτάρω για 1 λεπτό.
4.    Προσθέτω τις φακές και τον κορίανδρο, στη συνέχεια αναμιγνύω τις ντομάτες, τον ζωμό (ή το νερό), την πάστα λιαστής ντομάτας.
5.    Μόλις πάρουν βράση, καλύπτω με ένα καπάκι και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
6.    Λιώνω το μείγμα σε blender.
7.    Προσθέτω τον βασιλικό και την παρμεζάνα.

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share This