Μπουκιές κοτόπουλου με μήλο

Μπουκιές κοτόπουλου με μήλο

shutterstock_2561038159-12 μηνών

20 κεφτεδάκια

Κατάλληλο για κατάψυξη

Αυτό είναι μία αγαπημένη συνταγή των παιδιών. Το τριμμένο μήλο προσθέτει ένα υπέροχο άρωμα σε αυτές τις μικρές μπαλίτσες κοτόπουλου, που είναι νόστιμες είτε είναι ζεστές ή κρύες. Μπορούμε εύκολα να τις καταψύξουμε και να τις αποψύξουμε όταν χρειαστεί σε πολύ λίγο χρόνο.

Τί θα χρειαστούμε

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο μήλο Granny Smith, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή φασκόμηλο, ψιλοκομμένο, ή μια πρέζα μίγμα μπαχαρικών
  • 50g φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (από 1 έτους)
  • Αλεύρι για την επικάλυψη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση σε 4 απλά βήματα

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου.
  2. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, στραγγίζουμε ελαφρώς το τριμμένο μήλο για να φύγει η περίσσεια του υγρού.
  3. Αναμιγνύουμε το μήλο με το κοτόπουλο, και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαγειρεμένο και το υπόλοιπο φρέκο κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά και περνάμε από έναν επεξεργαστή τροφίμων για μερικά δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι (από 1 έτους).
  4. Με τα χέρια μας, πλάθουμε το μίγμα σε περίπου 20 μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ρηχό σκεύος για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This