Χυλός με ροδάκινο και μήλο

Χυλός με ροδάκινο και μήλο

shutterstock_2851309976-9 μηνών

4 μερίδες

Αυτό είναι ένα γευστικότατο πρωινό, όταν τα φρέσκα ροδάκινα είναι στην εποχή. Όταν δεν είναι, μπορούμε να αντικαταστήσετε με αχλάδια. Επίσης μπορούμε να κάνουμε τη μισή ποσότητα χρησιμοποιώντας απλώς ένα ροδάκινο και ένα μικρό μήλο.

Τί θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
  • 1 γλυκό μήλο, ξεφλουδισμένο και καθαρισμένο
  • 50g βρώμη για χυλό
  • 300 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου

Εκτέλεση σε 3 απλά βήματα

  1. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα τα οποία τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καλύπτουμε με καπάκι, φέρνουμε σε βρασμό, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε τα μισά φρούτα από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε τη βρώμη και το γάλα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φρούτα. Ανακατεύουμε πάνω από την φωτιά για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα φρούτα καθώς και τον χυμό μήλου.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This