Κοτόπουλο με βερίκοκα και ρεβύθια

Κοτόπουλο με βερίκοκα και ρεβύθια

shutterstock_1585378766-9 μηνών

4-5 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Ένα νόστιμο και θρεπτικότατο γεύμα. Τα ρεβίθια είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και φυτικών ινών. Επειδή το φαγητό του μωρού δεν χρειάζεται να είναι άνοστο, αυτή η συνταγή έχει λίγο φρέσκο τζίντζερ και garam masala για τους απαιτητικούς μικρούς ουρανίσκους..

Τί θα χρειαστούμε

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 100g κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 60g κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 150g καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 5g τριμμένο τζίντζερ, φρέσκο
  • 15g αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 250g ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala*
  • 75g Ρεβίθια
  • 150g μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 200gr ζωμό κοτόπουλου ή νερό

Εκτέλεση σε 3 απλά βήματα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, το τζίντζερ και τα βερίκοκα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το garam masala και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό ή το νερό και τα ρεβίθια. Μόλις βράσει, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ.

*Garam masala:

Το garam masala είναι ένα μείγμα αλεσμένων μπαχαρικών που συναντάται στην Ινδία. Οι συνταγές ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή αλλά σε γενικές γραμμές, μία τυπική εκδοχή του περιέχει τα παρακάτω:

  • Μαύρο και άσπρο πιπέρι
  • Γαρίφαλο
  • Κανέλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαύρο και πράσινο λοβό κάρδαμου   
  • Δάφνη
  • Κύμινο

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share This